První večeře páně.
Tamarindový džus, kandovaný tamarind v kyselých krystalkách, ibišková limonáda, rose apple, mango, sušené banány, sušené mango, sušené sépie (ty se nedaly žrát, chtěli jsme to přivézt kohantovi, ale tak hrozně to smrdělo, že jsme to ráno hodili do koše a odstěhovali se do jiného hotelu. Oni to ale žvýkají všicni, všude a pořád.) A víno z letadla. To jsem ještě netušila, že na dlouhou dobu poslední, že jediné thajské, co se dalo koupit, zabarví pusu načerveno jako Vitacit a bude stejně dobré.
To jsme si krotce koupili v první klimatizované večerce, na kterou jsme narazili (přiletěli jsme pozdě večer). V našem hotelu moudře nevařili, proč taky, když všude kolem venku jsou hromady žrádla. Vydali jsme se ven na lov. Přesvědčení "nejíst nic, co není sterilní a k čemu se dostal šváb do rádiusu 2 metry" nám vydrželo tak...hodinu. S plnou igelitkou jsme se vrhli na špejličky.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.