Kikina píše:rozšlehej to tim šťuchadlem na brambory!
Německý kaviár - pravá lumpárna.
LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
250 ml šlehačky,
1 SALKO edit: slazené,
3 ledové kaštany,
4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu.
Postup: Šlehačku, nalámanou čokoládu a tyčinky ledových kaštanů dáme do hrnce a stálého míchání povaříme.
Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum.
Dobře promícháme, aby to bylo hladké a lijeme do lahví.
Z jedné dávky je litr likéru.
Kikina píše:moje mamka bílky dává i do mrazáku - prej jsou pak úplně v pohodě
Tigra píše:Teď jsem si vzpomněla, máma dělávala strašně dobré topinky:
Najemno nastrouhat sýr, opepřit, trochu vegety a zalít vajíčkama, aby z toho byla kaše, ne aby to teklo, ale ani suché ne.
Nakydá se na chleba, vysoká vrstva, a nejprve tou vrstvou dolů se to smaží na oleji, pak otočit.
Anebo francouzské brambory bys mohla udělat.
Uživatelé procházející toto fórum: Seznam [Bot] a 139 návštěvníků