Zbylo mi mleté maso, tak jsem udělala masový štrůdl a bochánky.
Těsto:
- kostka kvasnic
- 600g polohrubé
- vod voka voleje asi deci
- cukr
- sůl
- kmínu hodně
Náplň:
- střední CIBULE nadrobno osmažit
- střední MRKEN dtto s cibulí
- pak se tam přihodí cca 20-40 dkg masa
- ve finále 3 ROZDRCENÉ ČESNEKY, hodit do oleje a jen co zavoní, tak
- přilít tak 1 DECI ČERVENÉHO VÍNA
- OSOLIT, OPEPŘIT, trochu uzené nebo normální PAPRIKY
Vydusit víno do sucha a vypnout.
- ještě potřebujete pikantní DOMÁCÍ KLOBÁSU - kdybych neměla výbornou ze Zlína, tak by mi tam nechyběla. Klidně vynechte.
Vykynuté těsto rozválet na tenko, rozetřít náplň na tenko, na kraj dát klobásu a kolem ní se to začne volně rolovat - volně, ať to má kam kynout. Nechat ještě chvíli v teple dokynout. Udělala jsem i bochánky, do části náplně jsem přidala vajíčko, na výsledek to nemělo žádný vliv, ani na chuť, ani na konzistenci. Zbytečné.
Pečení 20 min na 220, pak asi 45 min. na 180. Natírala jsem slanou vodou, poprvé před tím, než jsem dala do trouby, pak 2x v průběhu. Některé kouky jsem posypala semínkama.
Nikomu to nechutná, ale nestačilo to vychladnout.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.