Jé, tak to já miluju vodní kaštany!!
To je jedna z nejlepších surovin z asijské kuchyně! Se tady nedaly hrozně dlouho koupit, stejně jako špenát v plechovce, až to sem zase dotáhli Vietnamci a teď je prodává i MaS v pytlíčku - BIO.
Můžeš to použít do jakéhokoli asijského jídla namísto bambusových výhonků - s těmi by se to asi mlátilo, byla by to devalvace chuti. Vyleješ vodu a dáš je do hotového jídla jen prohřát. Mají konzistenci křehké ředkvičky, chuť je jemná, mírně nasládlá, oříšková.
Můžeš je rozkrájet, já je ale dávámm vcelku, do těch asijských kaší mám veškerou zeleninu raději na velké kusy.
Můžeš je dát třeba do číny, do kuskusu, do karí, do smažených nudlí, rýže, do asijské nudlové polévky... Spíš jednotvárnější jídla (s málo surovinami), pro odlehčení třeba smažené rýže ideální.
Jestli nic z toho neděláš, napíšu ti třeba žítra nějaký recept. A když, tak mi napiš, v čem jsi ohledně Pátreka omezená v surovinách - cukr, glutaman, sojovka, feferonky, vejce, tuk, škrob, semena...? Ať vyberu něco bez.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.