od nadja » pon 22. pro 2008 10:07:37
Já cibuli spařím jen v čisté vařící vodě, opravdu jen co se mi překulí. Protože jsem ve vidlákově, nemám tu možnost se podívat jak to ten pán dělá, tak ti napíšu náš /můj/ i vhodný pro Geníka.
vydrbané brambory, asi tak 2 kg, uvařit ve slupce a v osolené vodě
k nim dám vařit 1-2 mrkve
do mísy si nasypu 1 středně velkou plechovku hrášku bonduelle, není tvrdý oproti některým jiným
přidám několik sladkokyselých okurek nakrájených na kostičky, 4 vejce uvařené natvrdo taky na kostky,
spařenou vychladlou cibuli, hořčici asi tak 2-3 lžíce, sůl, pepř a majolku, vše promíchám a dám do lednice proležet
vychladlé brambory s mrkví oloupu, nakrájím na kostky, tedy dělám to přes to mačkátko, a vmíchám do odležené směsi, dochutím ještě solí a pepřem, případně trochou láku z okurek, dám do druhého dne proležet do chladu
já dělám ještě jednu vyfikundaci, že něco málo salátu přendám do jiné misky a ten trošek zakápnu worcestrem,je skoro lepší než obyč, ale každý to nemá rád
no a pro "salámové" přidám nakrájený junior na kostky
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“