derad píše:for Kikina:
Tigra píše:Lenko, jestli máš taky ty manchony, tak je někomu daruj - někomu, koho dlouho neuvidíš. Otrlému.
Tigra píše:Exhumovaný hromadný ptačí hrob.
Tigra píše:Exhumovaný hromadný ptačí hrob.
Odleželá kachní stehýnka
Podle tohoto receptu rozhodně nevařte pro okamžitou konzumaci. Jako správní gurmáni si jídlo vychutnejte doporučuje se proto kachnu nechat odležet.
Ingredience:
6 porcí kachny (nejlépe stehna)
15 ml nasekaného rozmarýnu
15 ml drceného koriandru
15 ml tymiánu
75 ml soli
1 kg kachního nebo vepřového sádla
100 g drceného česneku
Příprava:
Smíchejte rozmarýn, koriandr, tymián, sůl a česnek a rozetřete na porce masa. Přes noc nechte v lednici marinovat.
Rozpusťte kachní nebo vepřové sádlo v hrnci a když je vroucí, přidejte stehna a vložte do předehřáté trouby. Nechte je tam nepřikryté dvě hodiny jen asi při 120 (!) stupních. Kontrolujte maso například špejlí hotové bude, až špejle stehnem hladce projede. Jestliže si nejste jisti, raději maso vyndejte z trouby o trošičku déle.
Když se stehýnka dodělají, dejte hrnec trochu vychladnout a pak maso přendejte do skleněné misky a zalijte sádlem. Po vychladnutí dejte pokrm do ledničky, po týdnu, kdy se chutě masa a koření spojí v jednu, budou porce úplně nejlepší!
Když budete chtít stehýnka konzumovat, krátce je osmažte na sádle až bude kůže křupavá. V Čechách je tradiční přílohou knedlík a zelí, ale zkuste volit i různé zeleninové saláty, podle sezóny.
Klasik radí ke kachně sklenku francouzského Madiranu či Irouléguy, našinec se spokojí i s dobrým červeným vínem domácí produkce.
Mezi drobnými chovateli je oblíbená pro chutnéh maso s minimálním podílem tuku, umění pást se, i pro příkladnou starost o kachňátka.
Tigra píše:Podle mne je 2 hodiny málo, to se tak možná ohřeje.
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 131 návštěvníků