od Tigra » stř 04. kvě 2016 14:31:03
Já nedávám koření ani brambory, ale na začátku přidám jednu petržel a kousek celeru, nakrájím to na menší kolečka a s jednou mrkví to osmažím. Pak to zaleju vodou a teprve pak přidám zbytek mrkve. Vařím to MINIMÁLNĚ hodinu, spíš hodinu a půl, na mírný plamen, jinak ta mrkev nebude dostatečně sladká. Musí se to dát rozmačkat vidličkou dohladka. Až to jednou uvaříš na tenhle stupeň, tak už to příště poznáš, jak dlouho se to má vařit - nedá se to s tou rychlovkou srovnat, je to jiné jídlo.
Smetanu nedávám dovnitř, ale lžičku nahoru, já mám radši bez smetany.
Angličani do ní davají koriandr - jakože hodně. Já nic, mně stačí ta kořenová zelenina na začátku.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.