molie píše:Takže recept na konfitované vepřové - na 1 kilo vepřového karé potřebujete 1 kilo kachního sádla. Maso se naloží (česnek, tymián, hrubá sůl), nechá odležet aspoň 2 hodiny (dala bych určitě přes noc nebo až na 24 hodin). Pak se dle receptu omyje a osuší (asi aby se koření nepřipálilo), opeče ze všech stran na lžíci sádla, přidá se zbytek sádla a česnek a tymián a na mírném plamení se nechá dělat 2 hodiny (já bych ho šoupla do trouby tak na maximálně 90C). Maso se přendá do vhodné nádoby, zalije sádlem a uloží do chladu, vydrží prý až 1 měsíc. Podává se krájené na tenké plátky.
molie píše:Kachní perpetuum mobile.
Tigra píše:Jenom mám dotaz: co potom s tím sádlem?
Tigra píše:Tzv. karé je tzv. kotleta, že?
Tigra píše:Jenom mám dotaz: co potom s tím sádlem?
Kohant píše:Dostal jsem přední ovčí nohu. Zatím je v lednici.
alika píše:Máš takové zvlástní věci v lednici, kdysi jsem četla Švandrlíkovy hororové povídky...
Ivan-1 píše:Tigra píše:Jenom mám dotaz: co potom s tím sádlem?
Vem ho Tamy.
Tigra píše:A už je to zase tady. Mražená ovčí kýta.
Tigra píše:Lidi, co s tím? Je mi líto to vyhodit, ale máme toho asi litr a půl a furt přibývá...příbuzným už jsme dali, co dál? Nedá se s tím ekologicky hnojit, nalít do nádrže auta, vyčistit nerez dřez nebo zlatý náhrdelník? Posypat sníh před barákem? Trávit slimáky? Přilákat ptáčky?
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Seznam [Bot] a 65 návštěvníků