Krkovice
4 řízky z krkovice
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného oregana
2 stroužky česneku
5 lžic rostlinného oleje
sůl
větší špetka kayenského pepře
Naložit minimálně na 24 hodin, lépe na 48.
Vepřová kýta po portoricku ( nebo špízy, kdy plátky masa skládám na jehly jako harmoniku)
4 plátky z kýty
2 lžíce rostlinného oleje
200 ml pomerančového džusu
1 lžička strouhané ( sušené) pomerančové kůry
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky oregana
2 stroužky česneku
sůl
Špízy s kuřecím masem, sušenými švestkami a slaninou
500 g kuřecí prsa nakrájená na kostky
sušené švestky bez pecek
anglická slanina
sůl
pro prcky ( kuřecí maso smíchané s petrželkou a tymiánem, bez soli, bez slaniny, jen se švestkami)
Vepřová žebírka nebo libový bůček s kostí
1,5 kg naporcovaných masitých žeber (bůčku)
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce rostl. oleje
2 lžičky mletého barevného pepře
1 balení 500 g rajčatového protlaku ( dávám menšího množství cca 350 ml kečupu)
2 lžíce balzamika
2 lžíce worcesteru
3 lžíce meruňkového džemu
sůl a kayenský pepř
Dip z kysané smetany
500ml kysané smetany
hrst jemně sekané petrželky ( nebo pažitky)
2 stroužky česneku
sůl a pepř