nadja píše:...Nepřevařené není vhodné, ...
nadja píše:Chlév nikdy nemůže být zcela...
nadja píše:Chlév nikdy nemůže být zcela sterilním prostředím, je tedy možné, že se mikroorganismy dostanou do mléka.
Zatímco mléko, které koupíš v obchodech prošlo technologickými úpravami a žádné bakterie neobsahuje, v čerstvém kravském mléce se mohou vyskytovat bakterie Listeria monocytogenes, Salmonella, Escherichia coli, Campylobacter jejuni nebo Staphylococus aureus. Kontakt s těmito patogenními organismy nemusí pro člověka vůbec dopadnout dobře. V lepším případě to odnese průjmovým onemocněním, v horším vážnými zdravotními problémy.
Náš organismus si už dávno odvykl tučnému mléku obsahující přirozené mikroorganismy, které pily naše babičky ( já kdysi taky ). Proto může čerstvé, nijak neupravené mléko způsobovat značné problémy.
Nezbytné je proto mléko z automatu nebo koupené na dvoře doma převařit. Toto upozornění je ostatně na každém mlékomatu, přesto se jím ne všichni lidé řídí. Přitom už jen krátké zahřátí mléka na teplotu minimálně 80 stupňů zahubí prakticky všechny choroboplodné zárodky. Tepelně upravené čerstvé mléko je zcela bezpečné a zdravotní rizika spojená s jeho konzumací jsou minimální.
Kohant píše:Zvažuju že požádám některého z moderátorů o její odstranění.
alika píše:Kohant píše:Zvažuju že požádám některého z moderátorů o její odstranění.
Kohantku, za to múže ten tvůj po, kup si dortík a budeš nad věcí.
Kohant píše:alika píše:Kohant píše:Zvažuju že požádám některého z moderátorů o její odstranění.
Kohantku, za to múže ten tvůj po, kup si dortík a budeš nad věcí.
No ale co Listeria monocytogenes, Salmonella, Escherichia coli, Campylobacter jejuni nebo Staphylococus aureus v něm?
GeneHawkins píše:Ať si ho odstraní na Kohantovu žádost některý z modrátorů.
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Seznam [Bot] a 64 návštěvníků