Aleš to sežral jak malinumolie píše:Lenka píše:Já sis sice odložím, ale ráda bych vaše komentáře. http://www.pepato.eu/2012/04/kachni-ril ... -aneb.html
Dělá to zbytečně složitě. Kachnu vcelku jsem dala do pekáče s víkem, podlila půl lahví suchého bílého, přihodila tymián a bobkový list a pekla na 140, nevím jak dlouho, prostě aby byla měkká, včera večer a pak dneska ráno, když jsem šla k ránu na toaletu, zapnula jsem troubu a nastavila časování, vzbudila mne vůně pečené kachny. Nesolila jsem s ohledem na odběratele zbytků (místní kočky), když nekrmíš tu chlupatou havěť, tak kachnu osolit. Až to vychladne, obrat maso, případně pokrájet, aby tam nebyla dlouhá vlákna, kůži natrhat na kousky (nebo nakrájet). Horší kousky kočkám. V nepřilnavém hrnci opéct 3 jemně krájené šalotky, přidat maso, celý výpek (pokud se kachna upekla až do rozpadu, raději cedit, aby tam nebyly malé kosti), dosolit, bílý pepř, snítku rozmarýnu, větvičku tymiánu, mleté nové koření, případně ještě bílé víno. Nechat bublat, než se maso rozpadne.
Měla jsem kachnu asi 2,5 kila, přihodila jsem k ní kousek husího sádla, co byl v mrazáku.
Pomeračovou kůru jsem vynechala. Chtěla jsem klasiku, ne experiment.
Portské používám jen do paštik a k nakládání sušeného ovoce na pečení. Tawny je trvanlivější, více likérové, Ruby svěžejší. Do čeho jsi ho zkoušela dávat Ty?
Madeiru jsem ochutnala (dost důkladně, jedna ochutnávka věnovaná jen tomuto vínu ), moc mne nezaujala.
molie píše:Vcera kurs zeleninovych jidel. Inspirovano Italii. Moc dobre, lehke (na pripravu i na konsumaci). Kdybyste chteli recepty, dejte vedet.
Lenka píše:molie píše:Vcera kurs zeleninovych jidel. Inspirovano Italii. Moc dobre, lehke (na pripravu i na konsumaci). Kdybyste chteli recepty, dejte vedet.
Jo, chci! Plný skleník rajčat, papriky začínají dozrávat, zelená a žlutá fazolka, okurky, byliny všeho druhu, poprve letos i keř estragonu, co nevím, kam s ním. Jen cuketám se u nás nelíbí. Asi to žerou ty svině slimáčí.
molie píše:Lenka píše:molie píše:Vcera kurs zeleninovych jidel. Inspirovano Italii. Moc dobre, lehke (na pripravu i na konsumaci). Kdybyste chteli recepty, dejte vedet.
Jo, chci! Plný skleník rajčat, papriky začínají dozrávat, zelená a žlutá fazolka, okurky, byliny všeho druhu, poprve letos i keř estragonu, co nevím, kam s ním. Jen cuketám se u nás nelíbí. Asi to žerou ty svině slimáčí.
OK, jen co se dostanu ke scanneru.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 návštěvníků